Kersttocht 2017


Evenementgegevens


Op 16 december 2017 is er de 2de editie van de Kersttocht.  Houd deze dag (avond) vrij.

Inschrijvingen zie onderaan of klik hier.

Vorig jaar organiseerde Toerisme Vosselaar de eerste Kersttocht.  De tocht, in de traditie van de kerstspelen van Remi Lens, was een groot succes.  Misschien was u er met uw partner, met enkele vriendinnen of buren uit de straat of samen met uw kinderen en was u één van de meer dan 1000 mensen die toen aanwezig waren.
En waarvan velen na afloop vroegen om een tweede editie te organiseren.

Aan die Vraag heeft toerisme Vosselaar natuurlijk graag gevolg gegeven.  Vandaar dat op zaterdagavond 16 december, vanaf 18.15 uur, de tweede Kersttocht plaatsvindt.

Om het voor iedereen weer nieuw en verrassend te maken is het opzet natuurlijk flink gewijzigd ten opzichte van vorig jaar.  Zo zal er minder gewandeld moeten worden maar zal er (nog) meer te zien en te beleven zijn.

Er wordt weer verzameld aan de Sint Jozefkerk, waar op het grote podium de kinderen van de Afdelingen Samenzang en Woord van de Vosselaarse Muziekacademie, tussen 18u30 en 19 uur, tweemaal een prachtige uitvoering brengen van passages uit het ontroerende kerstverhaal “Het meisje met de zwavelstokjes”.

Om 19 uur wordt er van aan de kerk in één grote groep gewandeld naar het echte startpunt. Wanneer iedereen daar is aangekomen (via een wandelingetje van minder dan een kilometer, door enkele straten, of met de treintjes of de huifkar) ) en er een plekje heeft gevonden, gebeurt het wonder:
een bonte stoet trekt langs, op zoek naar de kerstster en het Kind dat geboren is!  Met koningen en herders, engelen en soldaten, stropers en boswachters, dieven en pastoors, chique volk en bedelaars.  Met gildebroeders en bokkewagens.  Met ezels en schapen.  Met Jozef en Maria.  In een sfeervol verlichte straat komt het kerstverhaal tot leven, vanuit de tijd van de Romeinen tot nu, met ook hedendaagse, zeer herkenbare beelden.  En met als rode draad: allemaal zijn het mensen van goede wil, op zoek naar de kerstster en het pasgeboren Kind, naar vrede en geluk en een veilige thuis.

Als de laatste groep bijna uit het zicht is verdwenen, nemen tientallen kinderen met lampionnetjes
u bij de hand en loopt u terug naar de Sint Jozefkerk waar onder en rond de heilige Kerstster en de majestatische kerstboom de apotheose plaatsheeft.  Met een verrassend slot en met het samen zingen van de bekende kerstklassiekers, als “Stille Nacht, Heilige Nacht” en “De herderkens lagen bij nachte”, onder begeleiding van het koor Vocanti Maria.

Daarna is het de hoogste tijd om te genieten van alle lekkere drankjes en hapjes in de stalletjes die rond het plein staan opgesteld.

Inschrijvingen.

1. Digitaal tot 15 december – 2. inschrijfmomenten (2) – 3. of terplaatse.

1. Digitaal tot 15 december (vrijdag avond)

Mail naar ” info@toerismevosselaar.be ” met vermelding kersttocht 2017.
Vermeld uw naam en voornaam en van elke deelnemer indien u voor meerdere personen inschrijft en eventueel je telefoonnr.  Vermeld ook het kind of kinderen onder de 12 jaar, + Stort op bankrekening nummer BE54 3200 8243 3397 (Toerisme Vosselaar vzw)
– €4 per volwassene en per kind boven de 12 jaar
– €2 voor elk kind van 2 tot 12 jaar

Na ontvangst van uw betaling krijgt u per mail het ticket of tickets.
Indien de gegevens (naam/mailadres) verschillen tussen de persoon die gemaild heeft en wie de betaling doet, vermeld dit dan in je betaling.

2. Inschrijfmomenten

Indien u geen computer heeft kan u langskomen om u in te schrijven op woensdag 6 december of vrijdag 8 december van 16 tot 18 uur in de Oude Pastorij, Pastoor Woestenborghslaan 2 (over de hoofdingang v/d Kerk).

 3. Terplaatse

Op de avond zelf betaalt u:
– €7 per volwassene en per kind boven de 12 jaar.
– €4 voor kinderen van 2 tot 12 jaar.