Opening Toeristisch seizoen 2016

Het toeristisch seizoen gaat in Vlaanderen en dus ook in Vosselaar weer van start op zondag 24 april en ook dit jaar zal er van alles te beleven zijn.

Dit is ook de startdatum van de Smulroute / Smulfietsroute georganiseerd door Toerisme Vosselaar vzw en je kan deze doen tot 25 september.

Op zondag 24 april zal Toerisme Vosselaar vzw vanaf 14 u. hun tenten opslaan aan de ingang van het gemeentehuis.
Aldaar kan je informatie vragen en verkrijgen over verschillende wandel- en fietsroutes in en rond Vosselaar.  Er zijn ook heel wat bezienswaardigheden in ons dorp en streekproducten, die je terplaatse kan proeven.

Die dag kan je kennis maken met een vernieuwde fietsroute “De Kempense Zalighedenroute“.  De “Achtzalighedenroute” heeft een nieuw jasje gekregen en hierdoor van naam veranderd.
Het is een mooie tocht langs de knooppunten met beleving onderweg.  Op fraaie borden staat een woordje uitleg die wordt uitgebreid met geluidsfragmenten die je kan afspelen op je smartphone of tablet via QR-codes.

Statige dames- en herenbomen vertellen je hun verhaal.

Er is veel aandacht voor de geschiedenis van de 6 gemeenten waar de route doorheen slingert: de bossen, de legendes, het Kempisch kanaal, de steenbakkerijen, de linde van Zoersel,…

De nieuwe route ‘De Kempense Zalighedenroute’ is het resultaat van de samenwerking tussen medewerkers en vrijwilligers van de gemeenten Beerse, Lille, Malle, Rijkevorsel, Vosselaar en Zoersel.

Op 22 april wordt de route officieel geopend in Beerse.

plan Kempische Zaligheden
plan Kempische Zaligheden